Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petřkovické Lurdy

29. 5. 2023

Místo: Petřkovické Lurdy se nacházejí pod lesem u obce Petřkovice. Je to krásné místo nedaleko Starého Jičína v Moravskoslezském kraji. O historii se můžete dočíst na internetu. 

Popis: Samotné místo je utvářeno sochou Panenky Marie, křížovou cestou, krásným křížem s Ježíšem Kristem, studnou s léčivou vodou a místem na pohodové posezení s možností opékání vuřtů. 

Okolí: Prostředí celého kopce Petřkovické hory je velmi příjemné, z vrcholu kopce je vidět do dalekého okolí. Po žluté, turistické značce se celým hřebenem dojde do Kojetína, kde se nachází geologická zajímavost PP Pikritové mandlovce u Kojetína.

Léčivá voda: Pod křížovou cestou se nachází studna s klasickou ruční pumpou, na které je nápis: Voda není pitná. Toho samozřejmě nedbejte. Požehnaná voda léčí nervové potíže, jakékoli nemoci s páteří a také ženské problémy, zvláště ženské problémy. Pokud vás přijede více, doporučuji přistupovat po jednom a dát si čas.

Účinky vody: V tomto případě je nezbytné důvěřovat Panence Marii. Voda neúčinkuje "sama o sobě". Jakékoli pochyby znamenají nečinnost vody. Dejte si načas, nespěchejte!

4.jpg

3.jpg