Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alexandr Astrogor: Původ nemocí

25. 4. 2022

Dovolil jsem si přečíst již druhou knihu od pana Astrogora, který sám sebe nazývá San Sannyčem, tj. Synem Slunce. Pro mě osobně nebyla tato kniha tak přínosná jako Energetický vampyrismus, nicméně pro někoho jiného to může být naopak. Některé doslova lékařské pasáže byly pro mne pojmoslovnou neznámou. Karmická medicína je v knize zpracovaná jak po stránce projevů fyzického těla, tak i těla duchovního, samozřejmě s přesahem k zákonům věčné karmy. Dle mého jsou některé pasáže velmi novátorské a přínosné, např. o alkoholicích a závislých lidech, o očkovacích vakcínách všeho druhu apod. 

Pan Astrogor se velmi obšírně věnuje ne/smyslu vakcín zvláště s ohledem na karmickou dědičnost jedince, rodu, ale i národa. Velmi zajímavě a odborně zpracovává ne/význam vakcinací, a to prosím ještě před vypuknutím pandemie Covid-19. Rovněž se kniha dosti podrobně věnuje imunitě i důvodům různých alergií. Dle autora je imunitní síla dědictvím zkušenosti pro budoucí těla v rámci stanoveného programu. Antigeny jsou v našich tělech trvale přítomné, nicméně svou ničivou činnost zahájí při naší tělesné nenasytnosti a znevažování duchovních hodnot. Současná medicína pokročí až začne pracovat se zákonem karmy, tj. zákonem kruhového zacyklení, se zkušenostmi z minulých životů, z vyřčených slov, z každého pocitu a zaseté myšlenky.

Autor se velmi obšírně věnuje smyslům, které nejsou jen pojítkem vnějšího světa a rozumu, ale především všeho kolem s naší vlastní duší. Zhrubnutím smyslů člověk omezuje svou schopnost získávat správné informace. Při zhrubnutí smyslů nemůže být člověk harmonickou osobností ani individualitou. Proto se mají smysly vnitřně filtrovat. Nejvyšší kategorií člověka je intuice, která se rozvíjí řízeným mlčením, a to bez VNITŘNÍHO DIALOGU ZE SEBOU SAMÝM. Mlčením ven i dovnitř se člověk učí orientovat v pásmu čistých a jemných pocitů.

Několik ukázek /ISBN: 978-80-8100-313-4/:

"Práce, při níž člověk používá intuici, ho vůbec nevyčerpává, protože nejen nespotřebovává jeho síly, ale sama produkuje mohutné vibrace." (str. 28)

"Nenaučíme-li se správně analyzovat své pocity, připravíme si peklo už za života." (str. 65)

"Myslím, že nastane čas, kdy se naučíme chápat, kdo a jakou kaši se pokouší uvařit z citů našich duší. Nebude to ale dříve, než bude vědomí určovat naše bytí, a ne naopak." (str. 120)

"Nenič a neznečišťuj prostor, v němž žiješ - říká karmická medicína - aby se to neprojevilo na tvém zdraví." (str. 157)

"Duch je zásobárnou životních sil, jež se vytváří prací našich smyslů. A je také vše, co je propojené a harmonické s vesmírem a Bohem." (str. 178)

O sdružování a bytí lidí: "Takže jedni vytvářejí skupiny podle zájmů a druzí podle potřeb." (str. 179)

144-145.jpg