Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alexandr Astrogor: Energetický vampyrismus

28. 3. 2022

Když jsem byl u nás v knihovně, tak jsem nakonec jako vždy nejprve prohlédl nové knihy a jen tak "halabala" vytáhl tuto knihu pana Astrogora, ledabyle ji otevřel, přečetl jeden odstavec, následně vypůjčil a jedním dechem přečetl. 

Určitě mi dá každý člověk za pravdu, že se alespoň jedenkrát setkal s někým, který ho připravil o energii, tj. po takovém setkání se necítil dobře, bolela ho hlava, anebo v případě blízkého se nikdy na takové setkání netěší a víceméně se takovému člověku podvědomě vyhýbá. 

O podobných lidech, vampýrech, hovoří kniha pana Astrogora. Slovo vampýr je velmi archaické a dle mého již nepoužitelné. Proto raději zvolím pojem energetický vysavač, který z nás odebírá energii, často podvědomým způsobem, aniž by si to tedy uvědomoval. Nejhorší případy jsou uvnitř samotné rodiny a pokud je takovým vysavačem partner, tak je to velmi špatné. Pokud si knihu přečtete, což vřele doporučuji, tak nezapomeňte číst mezi řádky. Energetický vysavač je člověk jako každý jiný a nezasluhuje si jakékoli násilné protiopatření. Každý z nás zmůže dobrem opravdu hodně a pokud to nejde, tak stačí odejít, ze vztahu, z práce, ze setkání apod. Je mi jasné, že se to lehce řekne a hůře provádí, ale někdy  prostě není vyhnutí.

Autor se také zabývá skrytostmi, které velmi často nevidíme a přehlížíme, jako je slabý růst pokojových květin v domech energetických vysavačů, čištění domácích prostor kočkami a psy atp. Energetičtí vysavači se dají poznat celkem lehce svým stavem i projevy. Jejich stav je zřejmý, mají rádi jenom sebe samé, nedokáží milovat druhé a také se radovat ze života. Projevy jsou různé, pokud máte např. manželku, která vám odebírá vaší energii, tak její neklidná duše se projevuje např. tím, že vám velmi často vyčítá marginální nesmysly, zbytečně vás ponižuje, často přestavuje interiér vašeho domova apod. Každopádně pokud se vracíte domů s nechutí, tak byste s tím měli něco dělat. 

Energetičtí vysavači, jak píše autor, vás téměř nikdy nepozvou na návštěvu, vždy chtějí přijít k vám. Když už jste u takového člověka doma, tak vám nic nenabídne a vy často odcházíte s bolestí hlavy, slabostí na těle a s pocitem zbytečně stráveného času. Vampýr neustále někoho popichuje, uráží a ubližuje. Má prudké reakce na názory druhých, projevuje se nevraživostí a rázností ve sporech. 

Obrana proti takovým lidem je jednoznačná:

1.Rozpoznat je a uvědomit si to, odhalit jejich chování.

2.Pokud to víme, nemusíme se nechat vtáhnout do hry vyprovokování jakoukoli blbostí, protože v případě našeho rozčílení, tedy vývinu negativní energie, energetický vysavač se ihned nabíjí a odebírá nám, co naše je.

3.Netrápit se takovým člověkem, protože i při pomyšlení na něho vám na dálku ubírá: str.67 "Přestaňte na něho myslet, mluvit o něm a pomlouvat za zády."

4.V případě, že vás zažene do úzkých, MLČTE, je to nejlepší lék a obrana.

5.Pokud vás energetický odsavač dostal po dlouhodobém působení na kolena, vymažte ho ze své mysli a časem i ze svého života, nechte svou zlobu a nenávist na pokoji, spalte tyto žravé emoce uvnitř sebe samých, nenechte ničit svou dobrotu a otevřenost - viz str.73: "Ale pamatujte si, že pokud vampýr dosáhne svého a rozčílí vás, bude oslavovat vítězství a vy nebudete mít nic."

6.Pokud se proti útoku vampýra ubráníte vnitřním úsměvem, který je očividný, protože jste ho přece již prohlédli, tak se z vašeho biopole jím vyslaná, negativní energie odráží zpět k němu a udeří jej dvakrát silněji.

Negativní energie jsou v díle často zmiňované. Autor tvrdí, že v průběhu dne nachytáme spoustu chuchvalců negativních energií v práci, na ulici i veřejných místech, a že je dobré se po příchodu domů osprchovat, čímž lehce tyto chuchvalce smyjeme. Pokud ne, tak je členové naší domácnosti pociťují jako něco chladného, slizkého, těžkého a tísnivého. 

NĚKOLIK ÚRYVKŮ ze samotné knihy (ISBN: 978-80-8100-312-7):

str. 42: " Jedno z největších neštěstí vampýrů je neschopnost uchovat ve své duši radost."

str.42: "Mají vytvořeno chybné vnímání světa. Myslí si, že jim někdo něco dluží."

str.51: "...kdo dostal dobrého zetě, ten získal i syna. Kdo dostal špatného, ten ztratil i dceru."

str.77: "Tam, kde je radost a láska, neexistují zanícená místa."

str.77: "Mlčení dává člověku moudrost, ale pod jednou podmínkou: nesmí existovat vnitřní dialog - výčitky, ublížení a podobně."

str59.jpgstr.59str82.jpgstr.82